Despre Noi

CINE SUNTEM

SC ITA PRODUCTION a fondata in anul 1994 la scurt timp dupa caderea regimului comunist, moment crucial al acelei vremi pentru tinerii intreprinzatori care odata cu noi s-au bucurat de posibilitatea expunerii proprilor viziuni in folosul societatii si comunitatii locale.

Totodata, aceasta companie se bucura de un capital integral romanesc, care urmeaza traditia locala de prelucrare a lemnului cu experienta in productia de mese din lemn masiv si scaune tapitate, sustinuta de o tehnologie moderna, know-how si nu in ultimul rand calitate si profesionalism la cele mai inalte standarde.

Pozitionarea geografica si strategica a companiei noastre se regaseste in una dintre cele mai bine pastrate zone ale tarii noastre si anume, Maramures.

Maramuresul inglobeaza la ora actuala un mix omogen intre companiile de prelucrare a lemnului si vechii mesteri locali care au ramas o sursa de inspiratie pentru manuirea dibace si meticuloasa a lemnului. Prin mijloace traditionale, acestia, asemeni noua aducandu-si propriul stil si punandu-si amprenta asupra produsului finit prin elemente etnice si stravechi menite sa duca la prezervarea stilului autohton si cedarea acestuia in mainile posteritatii.

Potentialul acestui stil, al acestei regiuni, fiind indeaproape remarcat si de catre Printul de Wales care prin propria fundatie si vizitele cu specific cultural isi manifesta vadit interesul vis a vis de pastrarea si prezervarea stilului cat si a lemnului acestei zone, emblematic fiind pentru consolidarea temeliei punctelor turistice ale locului si nu numai.

In alta ordine de idei, tara noastra se confrunta cu un grav fenomen in ceea ce inseamna provenienta nejustificata sau certificata a lemnului din varii fabrici cat si externalitatile negative care sunt precedate de functionarea defectuoasa a acestora.

Compania noastra, rationalizeaza aceasta problematica cat si factorii de risc, in acest sens, demarand proiecte inovatoare pentru folosirea unei tehnologii non-poluante cat si folosirea unor mijloace propice care sa protejeze atat mediul inconjurator cat si societatea. Deviza noastra bazandu-se pe transparenta, atat fata de factorii din zona de mediu cat si fata de factorii din zona de social. Functionarea societatii noastre respectand termenii legali, lucru usor verificabil prin certificarile aferente pe care le detinem, astfel sursa lemnului fiind una avizata si procurata din surse propice sub intregul temei legal.